lauantai 16. helmikuuta 2013

vauhdikasta agiliitoa

Vihdoin ja viimein! Luka nyt vihdoin ymmärsi kun reenasimme itsenäisesti, että takatassut pitää jäädä puomin valkoiseen osaan ja siinä pitää hetken odottaa! Mutta ne kepit.. kepit kepit kepit. Jopa itekin turhaudun niihin niinkuin Lukakin. Yritettiin tänään kepittömän viikon jälkeen, mutta ei siitä tullut mitään. - Joka toinen tai joka kolmas keppi jäi välistä. Pakkohan niitä on reenata, että opitaan - mutta tämä sankari turhautuu niihin niin nopeasti. Kerran tai kaks saadaan mentyä todella hyvin, mutta ei kolmatta kertaa. No ei kaikki voi aina täydellisesti mennä.

Muuten meillä menee agissa hyvin. Hypyt, kierot, vedot ja putkihan on niistä kaikista paras. Sitä tämä herra voisi juosta koko päivän jos on siitä kiinni:) Tänään (eilen) me harjoittelimme vetoja -> kolme hyppy estettä, joissa oli väliä -> omistajan piti huomio sanalla ottaa koiran huomio ja taas uusi hyppy! Tämä meni meillä aivan loistavasti!
Kierroissa oli pieniä ongelmia, kun oltiin Lukan kanssa reenailtu hieman omalla tavalla :D Tarkoitus oli, että koira kiertää tolpan ja hyppää. Eikä, että hyppää ja kiertää. Osataampa sitten sellainenkin.

Ihanaa on myös katella, että uskaltaa pitää Lukaa kentällä vapaana - ettei perus jässikkänä lähde juoksemaan ympäri kenttää tyttöjen perässä. Tietenkin mielenkiintoa muihuin koiriin on, mutta saman tien kun esteille mennään on herran täysi kiinnostuksen kohde vaan suorittaa este. Tästä mä pidän! Ei tarvii karjua pää punaisena vaan pystyy nätisti komentamaan sivulle. :)

Ensi viikolla viimeinen kerta peruskurssilaisten kanssa. Sen jälkeen meidän olisi tarkoitus jatkaa itsenäisesti tuota agilityä. Avainta pitää alkaa hommailemaan Musti ja Mirri areenalle - tulee huomattavasti edullisemmaksi, kuin ottaa monta tuntia varauslistoilta. Ja silloin, kun on avaimen haltia ei kuulema tarvitse varata aikoja! Voi mennä aina, kun  kentät on vapaana ja itselle parhaiten sopii. :)

Myös tänään vähän leikkimielistä tokoilua harrasteltiin. Luka on pennusta asti oppinut pitämään katsekontaktia minuun ja meiltäkin sujuu. Herkku käteen ja eikun kävelemään. Luka pysähtyy saman tien aina sivulle, kun itse jarruttelen. Sekä aina kun käännytään niin tulee reippaasti vierelle:)

Tästäpä on hyvä jatkaa kohti viikonloppua! Saapi nähdä mitä keksitään:)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti