maanantai 15. heinäkuuta 2013

Nimen valitseminen

Yleisesti omasta mielestäni koiran nimi pitäisi olla lyhyt ja olla helposti komennettavissa ( olipa vaikeasti sanottu :D) Lukallehan nimen valinta ei ollut mistään helpoimmasta päästä. Muistan kun raapustelin ennen oikean nimen valitsemista monta A4 täyteen poika koirien nimiä. Nimiä löytyi listalta laidasta laitaan.

Mietittiin monta päivää mikä annetaan pennun nimeksi ja jostakin se vaan popsahti päähän. Samalla tajusin, että Kenneli nimi on Hiittanan Loitsu - että alkukirjaimet pysyy samana :) Aluksi Lukan nimi kirjoitettiin C:llä eli Luca, mutta mutta minä onnistuin vääntämään siitä aina Lusan :D Vaihettiin sitten K-kirjain C:n tilalle.

Luka nimeen olen ollut todella tyytyväinen. Ja mielestäni sopiikin tälle meidän karvaiselle lapselle. Vaikeahan sitä olisi kuvitella omaa koiraansa nyt jollakin toisella nimellä? Lukalla kuitenkin on lempi nimiä millä myös tunnistaa itsensä yleisin taitaa olla Luksu tai Luksutin nämä ovat kummatkin äitini ja veljieni keksimiä lempinimiä. Mutta niilläkin tosiaan tuntee itsensä :) Kotona me kutsutaan sitä aina välillä pojuksi tai varsinkin J kutsuu - sillä saa aikaiseksi paljon hännän helutuksia ja leluja ilmestyy joka puolelle :D

Pari kertaa olen kuulut hassujakin nimiä, mitä koiran omistajat on antanut koirilleen. Ovat oikein mielikuviksen päästänyt valloilleen, kun kuulee että koiran nimi on Riepu, Urpo, Tavis  onhan noita vaikka kuinka paljon.

Omasta mielestäni pitkä koiran nimi on vaikea koirallekin opettaa - mielellään neljä viisi kirjaiminen ( kaksiosainen) nimi on koiralle hyvä :) Koira oppii nimen helposti ja monet asiat helpottuvat jo nimen avulla mm. luokse tuleminen. :)

Luka on kuuliainen ystävä kenelle voi höpötellä mitä sattuu, touhuaa aina välillä itsestään ja tuopi riepuija viereen, kun haluaisi leikkiä. Sydän ystävä. <3

Mitenkä teidän koiran nimet saivat alkunsa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti