maanantai 29. heinäkuuta 2013

punkki kesä

 Vaikka Lukalla onkin punkki lääkkeet (Frontline pet) - jota ollaan aikaisemminkin käytetty ei jostain syytä nyt tehoa samalla tavalla kuin ennen.. Alkukesästä Lukalla ei ollut yhtään punkkia ei ees turkilla kipittänyt. Mutta nyt kun on ollut lämmintä, kylmää ja kostetaaa vaihtelevasti on Lukallakin ollut enempi punkkeja..

Tuossa toissa viikolla Luka oli J:n porukoilla hoidossa ja he olivat käyttäneet Lukaa Rauhalahdessa katsomassa hevosia ja lenkkeilemässä. Kotia tultuaan Lukan turkilla kipsutti muutama punkinryökäle ja enempi tutkittua niitä oli jo kertynyt lähemmäs parikymmentä.YÖK! Tämän viikon aikana ollaankin poistettu noin 4-6 kuusi punkkia jotka ollut ihan kiinni. Ai että minä en yhtään tykkää noista pienistä vihulaisista ja uskon että ei vissiin moni muukaan. Tai no kukapa niistä tykkäisi :D 

Muuten meillä on koittanut normaali arki takaisin kotiin. Itselläni eka loma meni tosi nopeasti ja tässä ootellaan jo viimeisen loman puoliskon alkua ( johonka on enään vain 5 päivää!!)  Vaikka voisin kirjoittaa, että emme ole tehneet mitään erikoista sitä samaa kuin ennenkin on arjessakin omat puolensa. Vaikka jokapäivä ei mitään erikoista tai elämää kummosempaa satu on jokainen päivä aina erityinen tämän veijarin kanssa :3

Onko teillä hyviä/huonoja kokemuksia eri punkkilääkkeistä? Vinkkejä ensi kesäksi olisi tarvetta!

Sohvan valtaaja..

3 kommenttia :

 1. Meillä kans lappalainen, uros vuoden vanha. Kerran nähty punkki kävelemässä karvojen päällä alku kesästä. Hankittiin punkkipanta ja on toiminut loistavasti.. Jos ymmärsin oikein, laitoit niskaan laitettavaa ainetta, niissä on käsittääkseni semmoinen ongelma, että jos koira ui paljon, vaikutus heikkenee.. Kun taas pannan voit ottaa pois uinnin ajaksi ja laittaa sitten takaisin. Mutta tosin joo, meillä panta (uusiminen n.3kk välein) Scalibor oli pannan merkki, eikä ollut edes pahan hintainen. Joten koita sitä tähän loppu kesään ja alku syksyyn saakka. JA TIEDÄN, mä myöskin vihaan kyseisiä ällötyksiä!!!!! Yhden poistin just ennen pannan hankkimista ja.........

  VastaaPoista
 2. Meillä lappalaisneito Wiimalla on punkkikarkotteena ollut Frontline Comp - eli lähes sama kuin teilläkin, mutta tuo F_Comp on kuulemma vielä hieman laaja-alaisempi kuin F_Vet. Mutta molemmissa sama vaikuttava aine, joka kuulemma on aika hyvin siedetty, koirilla siis, punkeilla ei niinkään :)

  Frontline Comp on myös tuollainen niskaan laitettava liuos, mutta panta ei tullut kyseeseen, sillä Wiimalla on koirakavereita ja sitten pelkäisin että punkkipanta on jonkun kaverin suussa riehuleikeissä.

  Mutta punkkeja on häädöstä huolimatta silti jonkin verran ollut, mutta ei kuitenkaan ihan kauheasti. Koko kesänä ollaan poistettu ehkä 5-7 kappaletta ja asutaan pahimmalla punkkialueella eli Turunmaan saaristossa.

  Mukava bannerikuva, pörrötykset Lukalle! :)

  VastaaPoista
 3. kiitos teille vinkeistänne :) punkkipanta olisi muuten hyvä, mutta kun Luka touhuaa muiden koirien kanssa mm. väinön niin pelottaa että pikkunen alkaa pureskelemaan pantaa :/ mutta tuo Frontlinenin vahvempi tippaniskaan lääke voisi olla hyvä :) Pitää katso syksymmällä uusi lääke jos alkaa taas punkkeja tulemaan. Nyt niitä on ollut yllättävän vähän ja ei olla yhtään löydetty koirasta. Oisko johtunut lenkki paikasta? ken tietää - hyvä vaan ettei niitä pikku piruja enään ole löytynyt ( pitäs koputtaa vielä puuta)

  VastaaPoista